رئیسی: پیشگیری از جرم همکاری دولت را می طلبد-راهبرد معاصر
ترفند جدید شیادان؛ انتشار لینک‌های آلوده با عنوان تلگرام و اینستاگرام فیلترنشده سرقت دارو‌های سرطان در بیمارستان شریعتی هم تایید شد اخاذی یک رمال از خواننده معروف زمان اعلام نتایج آزمون‌های معلمی مشخص شد + توضیحات سخنگوی وزارت آموزش و پرورش جزئیات تازه از گروگان‌گیری هولناک یک خانواده ۹ نفره رشتی به مدت ۲ سال + توضیحات مقام قضایی وزیر آموزش و پرورش: مشکل ۲۱۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان رفع شد مجوز پرداخت پاداش خدمت بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش صادر شد + جزئیات خشکی تالاب پریشان ۱۵ ساله شد ماجرای یک پرونده عجیب در دادسرای جنایی تهران؛ مقتول زنده بود سرقت‌های سریالی با بازی در نقش پرستار کودک زمان رونمایی از تراموای تهران ماجرای جراحی که از بیمار خود سرطان گرفت اختصاص شعبه ویژه پرونده‌های سقط غیرمجاز در دادسرا نگرانی از افزایش سرطان گوارش در ایران تمدید مهلت مشاهده و تایید «سوابق تحصیلی» تا ۲۰ دی/ الزام تمامی داوطلبان کنکور برای تایید سوابق

رئیسی: پیشگیری از جرم همکاری دولت را می طلبد

رئیس دستگاه قضا گفت: مهریه حق زوجه است که مرد موظف است پرداخت کند و دادگستری باید با مردانی که با قلدری از ایفای تعهدات خود در قبال همسرانشان استنکاف می‌کنند، برخورد کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۶ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 10
کد خبر: ۸۷۳۶۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه، ماه رمضان را فرصتی برای تعالی انسان دانست و گفت: ماه رمضان بستری برای توجه به حضرت حق و توجه به دیگران در پرتو این خداخواهی است که در تمام آموخته‌های رمضانی و عید فطر موج می‌زند و وداع با این ماه پر فضیلت برای مومنان و کسانی که حقیقت آن را درک کردند دشوار است.

 

جنایت هولناک ترروریستی در افغانستان عملیاتی سازمان یافته از جنس جنایات صهیونیست ها بود

رئیس قوه قضاییه در ادامه با محکومیت حمله تروریستی به یک مدرسه در افغانستان و ابراز همدردی با ملت، دولت این کشور و خانواده‌های قربانیان حادثه مذکور، اظهار داشت: جریان صهیونیستی - تکفیری با این جنایت هولناک نه تنها مردم ایران و افغانستان، بلکه ملت‌های منطقه را متاثر کرد.

آیت الله رئیسی این اقدام تروریستی را عملیاتی سازمان یافته خواند و افزود: این حرکت از جنس جنایات صهیونیست هاست؛ اگر چه به دست ایادی آن‌ها انجام شده و برای ما و ملت‌ها روشن می‌کند جریان صهیونیستی - تکفیری دشمنان قسم خورده اسلام هستند که نمی‌خواهند بگذارند آرامش در منطقه برقرار شود.

رئیس دستگاه قضا گفت: همان جریان کودک کشی که در فلسطین و مسجدالاقصی با نمازگزاران برخورد می‌کند، کودکان و بچه‌های مدرسه‌ای و دختران بی گناه افغانستانی را هم در کابل به خاک و خون می‌کشد و ملتی را عزادار می‌کند.

 

شرط موفقیت در تحول این است که مسئولان و مدیران عالی در اجرای طرح‌های تحولی مباشرت کنند

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تحول قضایی در بستر گام دوم اشاره کرد و مهم‎ترین اقدام برای تحقق تحول را رفع نواقص و معایب در انجام وظایف و مأموریت‌های یک سازمان اداری دانست.

قوه قضاییه گفت: تحول در یک سازمان اداری یا یک بخش اجتناب‎ناپذیر است و اگر همه عناصر یک سازمان باید با نگاه تحولگرایانه کار نکنند، آن سازمان دچار رکود و ایستایی می‌شود.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: برای یک سازمان پویا، ایستایی و توقف و درجازدن خطرناک است و باید همواره در مسیر تحول و رشد و پویایی حرکت کند و رفع نواقص را در دستور کارش قرار دهد و یک روز را هم بدون نگاه تحولی پشت سر نگذارد.

 

طرح تحول در قوه قضاییه فناوری پایه است و علاوه بر ۳۰ سامانه الکتروینک راه اندازی شده، همین تعداد تا پایان سال راه اندازی خواهد شد

رئیس دستگاه قضا یکی از اجزا مهم تحول قضائی در دوره جدید را فناوری پایه بودن این طرح دانست و با تقدیر از عملکرد مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در راه اندازی ۳۰ سامانه الکترونیکی در یک سال گذشته گفت: طبق برنامه همین تعداد سامانه الکترونیک هم تا پایان سال راه اندازی خواهد شد که گام مهمی در ایجاد تحول در قوه قضائیه است.

 

در اجرای طرح کاداستر، در یکسال به اندازه ۴۰ سال اقدام صورت گرفت؛ با تامین اعتباری که برای این طرح شد، طرح کاداستر تا پایان سال سر و سامان خواهد یافت

آیت الله رئیسی اجرای طرح کاداستر (حد نگاری) را از دیگر اقدامات مهم دستگاه قضا در دوره تحول خواند و اظهار داشت: مسأله کاداستر همواره در کشور ما به عنوان یک موضوع مهم مطرح بوده، اما در سال گذشته ۴ برابر دهه‎های گذشته در این خصوص کار شده است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به گزارش‌های واصله در خصوص اجرای طرح کاداستر در استان ها، خاطر نشان کرد: عملکرد خوب همکاران سازمان ثبت به ما نوید می‌دهد با همتی که دارند و با تامین اعتبار صورت گرفته در سال جاری، می‌توان عقب ماندگی‌ها را جبران کرد و تا پایان امسال این کار به سرانجام برسد.

آیت الله رئیسی با تقدیر از همکاران دستگاه قضا برای رسیدگی به پرونده‌های معوقه و به روزرسانی پرونده‌ها با وجود شیوع کرونا در کشور، اظهار داشت: گزارش‌هایی که در جریان سفر‌های استانی یا به صورت مکتوب دریافت می‌کنیم نشانگر عزم و اراده همکاران ما در به روزرسانی پرونده هاست.

رئیس دستگاه قضا افزود: نشاطی که همکاران ما در مجموعه دادگستری برای رسیدگی به پرونده‌های معوقه دارند نشان می‌دهد فرایند دادرسی در دادگاه‌های بدوی تا دیوان عالی کشور به سمت به روزشدن پرونده‌ها حرکت می‌کند و امیدواریم تا پایان امسال هیچ پرونده معوقه‌ای در مجموعه قضایی نداشته باشیم.

 

افزایش میزان اشتغال زندانیان از ۲۰ درصد به ۵۰ درصد در سال گذشته، اثبات کرد رسیدن به اشتغالزایی ۸۰ درصدی برای زندانیان تا پایان سال جاری دور از دسترس نیست

آیت الله رئیسی اصلاح مجرمین را از دیگر اقدامات تحولی در قوه قضاییه عنوان کرد و با تقدیر از عملکرد سازمان زندان‌ها برای افزایش میزان اشتغال زندانیان از ۲۰ درصد به ۵۰ درصد در سال گذشته، این اقدام را در کاهش فساد و ناهنجاری و بازاجتماعی شدن زندانیان مؤثر دانست.

رئیس قوه قضاییه بر همین اساس خاطر نشان کرد که رسیدن به چشم انداز ۸۰ درصدی اشتغالزایی برای زندانیان تا پایان سال جاری دور از دسترس نیست و تحقق یافتنی است.

آیت الله رئیسی کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی به دلیل فعال‌تر شدن حوزه پیشگیری را از دیگر دستاورد‌های دستگاه قضا در دوره تحول عنوان کرد و گفت: توجه به پیشگیری از جرم همکاری دولت را می‌طلبد و همه باید خود را موظف به همکاری با دستگاه قضایی در این زمینه بدانند تا روز به روز نرخ جرم کاهش یابد.

رئیس قوه قضاییه با بیان این که «هیچ بخشی را در کشور نمی‌شناسیم که مأموریت پیشگیری از وقوع جرم نداشته باشد»، متذکر شد: تمام تصمیمات و اقدامات مراجع تصمیم ساز و تصمیم گیر در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی باید معطوف به کاهش ناهنجاری‌های اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی باشد.

آیت الله رئیسی گفت: شرط موفقیت در تحول این است که مسئولان و مدیران عالی در اجرای طرح‌های تحولی مباشرت کنند و هر جا تحول ایجاد شد، در گرو نقش آفرینی همه عناصر از مدیران عالی تا سایر ارکان و اجزای آن مجموعه بوده است.

رئیس دستگاه قضا با بیان این که همه لوازم اجرای عدالت در اختیار دستگاه قضایی نیست و سایر اجزای حاکمیت هم در آن نقش دارند، تصریح کرد: قوه قضاییه نماد اجرای عدالت است و نتیجه طرح‌های تحولی در این دستگاه باید موجب اجرای عدالت در جامعه و احساس اجرای عدالت از سوی مردم شود.

آیت الله رئیسی همچنین با اشاره به دریافت گزارشاتی مبنی بر استنکاف برخی از افراد در پرداخت حق زوجه به موجب رأی دادگاه، گفت: مهریه حق زوجه است که مرد موظف است پرداخت کند و دادگستری باید با مردانی که با قلدری از ایفای تعهدات خود در قبال همسرانشان استنکاف می‌کنند، برخورد کند.

 

دادگستری با مردانی که با قلدری از ایفای تعهدات خود در قبال همسران‌شان استنکاف می‎‌کنند، برخورد کند

رئیس قوه قضاییه متذکر شد: اگر کسی تمکن مالی پرداخت مهریه را ندارد، بر اساس ضوابط قانونی تقسیط صورت می‌گیرد، اما اگر کسی تمکن دارد و پرداخت نمی‌کند، باید با آن برخورد شود؛ چرا که مهریه حق زوجه است و ما موظفیم کسانی که همسرانشان با قلدری حق آن‌ها را نمی‌دهند و به عدلیه پناه آورده‎اند، در گرفتن حقشان یاری کنیم و نگذاریم حق او ضایع شود.

آیت الله رئیسی همچنین با تأکید بر اهمیت پایش محکومان مالی به رئیس سازمان زندان‌ها ابلاغ کرد معاون قضایی این سازمان را مأمور کند تا با بررسی دقیق وضعیت زندان ها، افرادی را که بدون توجیه در زندان هستند به رؤسای کل و دادستان‌ها معرفی کنند.

رئیس دستگاه قضا با تأکید بر دقت مضاعف در صدور قرار بازداشت، تأکید کرد: بازداشت غیرضروری خسارت‎بار است و دادستان کل و رئیس سازمان زندان‌ها و رئیس کل دادگستری و دادستان تهران بر صدور قرار بازداشت نظارت کنند و لیست زندانیان هم بررسی شود تا کسانی در زندان بمانند که واقعاً مستحق هستند.

 

انهدام باند ۱۱ نفره جعل سند در استان البرز

در این جلسه، حجت الاسلام عبداللهی رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه از انهدام یک باند ۱۱ نفره جعل سند در استان البرز خبر داد و گفت: اعضای این باند که یکی از معاونین ثبت شهرستان‌ها و دو کارمند و سردفتر نیز عضو آن بودند، علاوه بر اسناد جعلی متعدد ۱۱ پلاک ثبتی بزرگ در استان را به نام خود زده بودند.

وی همچنین از دستگیری دو کارشناس رسمی دادگستری در حین دریافت رشوه در هفته گذشته خبر داد و افزود: یک باند فساد نیز که دو قاضی تجدیدنظر در آن حضور داشتند، در قالب یک شرکت با دریافت پول‌های کلان به‎صورت تضمینی برای خودشان و دیگران رأی می‎گرفتند که در این رابطه ۳۸ نفر دستگیر شدند.

 

ایجاد خط ارتباط الکترونیک جدید بین قوه قضاییه و نیروی انتظامی

زارع ‎پور رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در این جلسه با اعلام خبر ایجاد خط ارتباط الترونیک جدید بین قوه قضاییه و نیروی انتظامی اظهار داشت: ارتباط الکترونیکی قوه قضاییه با ناجا ناقص و پر اشکال بود، اما با همکاری خوب معاونت فناوری اطلاعات ناجا در سال گذشته، ارتباطات دو مجموعه برخط شد.

وی افزود: گاهی تبادل یک نامه بین پزشکی قانونی و نیروی انتظامی ۴۸ ساعت طول می‌کشید و آثار جرم هم حتی از بین می‌رفت، اما با ایجاد زیرساخت ارتباطی جدید، ارجاع پرونده از دادسرا به کلانتری ها، ارسال نتایج تحقیقات از کلانتری‌ها به دادسرا‌ها و انواع مکاتبات به روز خواهد شد که در حال حاضر در سه استان به صورت آزمایشی در حال اجراست.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه همچنین اعلام کرد که با الکترونیکی شدن فرایند اجرایی ماده ۳۷ آئین دادرسی کیفری کسانی که به کلانتری‌ها مراجعه می‌کنند می‌توانند در ثنا ثبت‎نام کرده یا شکواییه‎شان را در سامانه کلانتری ثبت کنند تا مستقیم به سامانه خدمات قضایی ارجاع شود و پس از دستور قضایی برای تحقیقات نیز، کلانتری‌ها نتیجه را به صورت الکترونیکی به دادسرا اطلاع می‌دهند.

زارع‎ پور خاطر نشان کرد: از اول خرداد ماه در ۱۰ استان و تا هفته قوه قضاییه کل کشور تحت پوشش این خدمات قرار می‌گیرند که از مهم‌ترین دستاورد‌های آن جلوگیری از سرگردانی مردم بین کلانتری ها، دادسرا‌ها و دفاتر خدمات الکترونیک است.

 

محکومیت یکی از معاونین شهردار تهران به انفصال دائم از خدمات دولتی در پرونده آتش‌سوزی کلینیک سینااطهر

حجت الاسلام درویشیان نیز در این نشست آخرین اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در اجرای دستور رئیس دستگاه قضا برای پیگیری پرونده حادثه آتش سوزی کلینیک سینا اطهر تهران را تشریح و اعلام کرد: ۱۱ نفر تحت تعقیب کیفری قرار گرفتند که گزارش آن به دادسرای عممی و انقلاب تهران اعلام شده است.

وی افزود: ۷ نفر به هیأت رسیدگی به تخلفات اداری شهرداری و ۳ نفر نیز به هیأت رسیدگی به تخلفات نهاد ریاست جمهوری معرفی شدند که یکی از معاونین شهردار تهران از سوی هیأت رسیدگی به تخلفات نهاد به انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شده است.

 

بررسی لایحه «تشکیل پلیس قضایی»

در نشست امروز شورای عالی قوه قضاییه لایحه «تشکیل پلیس قضایی» مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با دستور آیت الله رئیسی مقرر شد کارگروهی برای بررسی دقیق و همه‎جانبه موضوع با حضور مسئولان قضایی و ستاد کل نیرو‌های مسلح و نیروی انتظامی تشکیل شده و ظرف یک ماه نتیجه آن در قالب گزارش کارشناسی برای تصمیم گیری به رئیس قوه قضائیه ارائه شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناصر
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
0
0
آقای رییسی کسی در پرداخت مهریه قلدری نمیکند چون اصلا پولی ندارد که بدهد به لطف مسئولینی مثل جنابعالی سکه از یک میلیون به ده میلیون رسیده چطور یک جوون بتواند ان را پرداخت کند قرار به تغییر قوانین مهریه بود که شما به قول خود هم عمل نکردید قوه قضاییه ول کردید و فقط بدنبال تبلیغات انتخاباتی هستید.